RSS

De geschiedenis van Hermes

logo-hermes

Het Franse haute couture huis Hermes is gespecialiseerd in een verscheidenheid van producten, met inbegrip van ready-to-wear kleding, lederwaren en accessoires en parfums. De Hermes Fashion House werd opgericht in Parijs als een harnas maken winkel in 1837 door Thierry Hermes (1801-1878) .De lijn werd tijdens de late jaren 1879 uitgebreid door zijn zoon en opvolger, Charles-Emile Hermes aan de vervaardiging van zadels omvatten.

Tijdens deze periode werd een nieuwe retail-locatie geopend in de buurt van het Palais de l’Elysee. Na pensionering Charles-Emile’s, zijn zonen Adolphe en Emile-Maurice nam het leiderschap van het bedrijf. Ze kozen ervoor om het te hernoemen naar Hermes Freres. Tegen die tijd waren ze al de verkoop van zadels aan klanten zo ver in het buitenland als Rusland en Azië. Emile-Maurice werd de eerste man die de rits in Frankrijk te introduceren, en verkreeg de exclusieve rechten op het gebruik ervan in lederen kleding en accessoires.

In 1922 introduceerde het bedrijf haar eerste handtassen, en in 1924 zij verzekerd van een positie in de Verenigde Staten. 1929 zag de release van de eerste vrouwen mode kleding collectie in Parijs. Hermes is bekend om de “Kelly Bag” waarin Grace Kelly gemaakt wereldberoemd in 1956 de zak, was eigenlijk al veel eerder gemaakt in 1930.

In de jaren 1930 de inmiddels beroemde Hermes sjaal voegden zij aan hun productlijn, en het opzetten van een speciale sjaal fabriek in 1937 Meer nieuwe producten werden vrijgegeven in de komende jaren, met inbegrip van zijden dassen in 1946 en parfum in 1949.

Emile-Maurice overleed in 1951, om te worden opgevolgd door Robert Dumas-Hermes. Dumas was gerelateerd aan de familie door het huwelijk alleen en dus verwerkt de naam Hermes in zijn eigen. Robert was verantwoordelijk voor de invoering van de Hermes Tie, de handdoek van het strand en de geuren. Hermes banden zijn de meest begeerde in de wereld en commando prijzen van $ 160,00 naar bijna $ 300,00 per stuk. Vandaag Hermes verkoopt meer dan een miljoen banden per jaar, wat neerkomt op 10% van hun jaarlijkse omzet.

De jaren 1970 bracht enorme internationale expansie, met winkels te openen in de Verenigde Staten, Japan en Europa. Ondanks dit begon het bedrijf te wankelen en bleef achter bij zijn concurrenten. Toen Robert stierf in 1978 werd hij opgevolgd door zijn zoon Jean-Louis Dumas-Hermes. Jean-Louis is de definitieve handen op Chairman.He reist de hele wereld op grote schaal, het terugbrengen van ideeën die zijn opgenomen in elk aspect van Hermes productontwikkeling. Tijdens de jaren 1990, Hermes bleven hun productlijn uit te breiden, met succes venturing in kristal en porselein.

Tegen 2008 Hermes had 14 divisies die een breed spectrum van producten, met inbegrip van menswear, parfum, vrouwen mode, schoenen en sieraden. Het bedrijf heeft meer dan 20 boetieks in de Verenigde Staten alleen. Hermes blijft een gerespecteerde naam in de modewereld te wijten zijn aan de nauwgezette vakmanschap belichaamd in al hun producten en het prestige verbonden aan hen. Hermes verkoop zijn gemaakt van 30% leder, 15% kleding, 12% sjaals en 15% banden. Hermes klantenkring behoren beroemdheden als Paris Hilton, Nicole Kid man, Julianne Moore, Elle Mac Pherson, Elizabeth Hurley en Madonna.

RSS